Freitag, 24. August 2007

Tahinli Cörek


Malzemeler

1 bardak süt

1 bardak zeytinyagi

yarim cay bardagi seker

1 paket maya kücük1 yumurta beyazi icine sarisi yüzüne sürmek icin

1bardak tahin,tereyag veya margarin,tuz,un

YapilisiMayayi sütle eritin,zeytinyagini sekerini tuzunu karistirip yumusak bir hamur elde edin,hamuru mayalanmasi icin bekletin,mayalanan hamurdan kücük parca kopartin elinizle yuvarlak sekilde acin,daha önceden hazirladiginiz tahinli tereyag karisimi hamura sürün elinizle hamuru yuvarlayip cubuk sekline getirin kendi etrafinda döndürerek yuvarlak cörek sekline getirin,firin tepsisine aldiginizda yumurta sarisini sürüp yarim saat kabarmasini bekleyin,isitilmis 180c pisirin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin