Mittwoch, 26. September 2007

BÜLBÜL YUVASI TATLISI

Dört tepsi baklava yaptigimi yazmistim,bir tepsi asagidaki burma tatlisindan bir tepsi bülbül yuvasi iki tepside muska tatlisi yapmistim. Bülbül yuvasi tatlisini arkadaslarima iftar davetine giderken götürdüm.Arkadasim baklava acamadigi icin elimde tepsiyi görünce cok memmun oldu, yiyenler tarafindan begenilince bende cok mutlu oldum.
malzemeler,3 yumurta, bir bardak süt,yarim bardak siviyag,yarim bardak yogurt,yarim cay bardagindan az su,bir cay kasigi kabartma tozu,bir fiske tuz,iki üc damla limon suyu,un.
1 bardak iri ceklimis ceviz,hamuru acmak icin nisasta un karisimi.
serbeti,4 bardak seker,5 bardak su,limon suyu.Üzrine dükmek icin 2 bardak siviyag,siz tereyagda kullanabilirsiniz ,siviyag hafif oluyor.
yapilisi,malzemelerin hepsini karistirin,yumusak bir hamurl elde edin,hamuru yarim saat dinlendirin,limon büyüklügünde bezeleri alinca yine yarim saatten fazla dinlendirin,iyice dinlenen hamur iyi acilir.Bezeyi nisasta un karisimiyla acabildiginiz kadar ince acin,ortadan ikiye kesin,genis ucundan baslayarak oklavaya sarin,elinizle sarmis oldugunuz hamuru büzün,oklavadan hamuru cikarin,büzülmüs haliyle döndererek yuvarlak sekil yerdikten sonra kesin,bir oklava hamurdan 3 tane bülbül yuvasi cikiyor.hamur bitene kadar ayni islemi uygulayin.tencerede siviyagini iyice kizdirin,yagi hamura dökünce fasir fasir kabarmasi lazim,isitilmis 170 derece firinda üstleri kizarana kadar pisirin.Önceden haziramis oldugunuz serbeti firindan cikip ilimis olan baklavanin üzerini kapatacak sekilde dökün,bülbül yuvasinin serbeti bol olmasi lazim,yoksa hafif kuru kaliyor. Bülbül yuvasinin ortasina iri celilmis cevizi koyun,afiyetle iftar sofralarinizda yiyin.
Hamuru yumusak olunca vede iyice dinlendirince cok güzel aciliyor incecik.

Acmis oldugunuz bezeyi ortadan ikiye kesin,kalin tarafindan baslayarak oklavaya sarin,ve iki tarafindan ortaya dogru büzün,oklavadan hamuru cikarin,büzük sekilde yuvarlayin ve kesin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin