Sonntag, 2. September 2007

ERIKLI TART ZWETSCHGENKUCHEN)

Almanlarin cok severek yedigi eriklerin simdi tam sezonu,marketler pazarlar siyah eriklerle dolu.Alman arkadasimdan tarifi aldim ve denedim,mayahos tatlari sevenler icin güzel bir tart ,ben sevdim ,mayahos fazla seker icermiyor,yaninda kahve yaptim arkadasimla bereber yedik.
malzemeler,alt taban icin,500 gr un,1 maya,80 gr seker,200 ml süt,150 gr margarin,2 yumurtanin sarisi, cok az tuz.
üstündeki harc icin,(streusel)300 gr un,150 gr margarin,150 gr seker,1 paket vanilya sekeri,3 kahve kasigi tarcin.
ve üstü icin siyah erik.
yapilisi,unun ortasina mayayi ekleyerek sekerle yumusatin,margarini yumurta sarisini sütü tuzu ilave ederek yumusak bir hamur elde edin.Yaglanmis tepsiye dinlendirilmis hamuru elinizle yayin,üstüne ortadan ikiye ayrilmis erikleri dizin.Üstündeki streuseli icin,bütün malzemeyi karisrirarak iyice yogurun ve elinizle eriklerin üstüne serpin.Önceden isitlimis 180 derece firinda yaklasik 35,45, dakika arasi pisirin.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin