Freitag, 19. Oktober 2007

ARMUTLU KEK

Meyvelikte yumusamis armutlar vardi, bende bu armutlarla kek yaptim,kakaoyla armut nefis bir tad vermis keke. Armutlar yumusak oldugu icin haslamadim eger sizin yapacaginiz armutlar sertse cok az armutlari haslayin cok yumusak olmasin,sert olursa kek yumusak armut sert kaliyor.

malzemeler,4 yumurta,1 bardak süt,200 gr margararin,3 yemek kasigi kakao,1 paket vanilya sekeri,1 bardak seker,1 paket kabartma tozu. alabildigi kadar un ,üstü icin erimeyen iri seker,4 tane yumusak armut
yapilisi,yumurtayla sekeri iyice cirpin,daha sonra diger malzemeyi ekleyerek yine cirpin,en sonuna kabartma tozunu ununu ilave edin hafif cirptiktan sonra yaglanmis kaliba hamuru dökün.Ortadan ikiye ayirdiginiz armutlari ununlamasina bicakla derin sekilde cizin,kek hamurunun üstüne armutlari dizin, iri erimeyen sekerleri serpin,180 derece firinda pisirin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin