Samstag, 20. Oktober 2007

MINIK ELLER MUTFAKTA ETKINLIGI

Sevgili Selenin http://yanya-evenez.blogspot.com/ ev sahipligi yaptigi minik eller mutfakta etkinligine bende iki tarifle katiliyorum,aslinda etkinligi biliyordum ama tarihine hic dikkat etmedigim icin son anda fark ettim arsivimdeki
tariflerle katiliyorum,son anda katildigim icin minik eller resmini cekemiyorum,benim cocuklarin eli minicik olmaktan ciktilar genc eli olduklari icin onlarin elide ise yaramadi.
CIKILOTALI RENKLI SEKERLEMELI MUFFINLER

3 yumurta
1 bardak siviyag
1 bardak ilik süt
1 bardak seker
2 kasik nisasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri,yaklasik 2, 2,5 bardak un
üzeri icin,renkli sekerlemeler,pudra sekeri yarim limon suyu,50 gr bitter cikilota
yapilisisekeri yumurtayi mikserle cirpin,daha sonra diger malzemeleri ekleyin,kabartma touzunu ve ununuda ekledikten sonra kasikla karistirin,yaglanmis muffin kaliplarina dökün,kaliplari tam doldurmayin yoksa kabarinca tasabilir.isitilmis 180 derecede kizarana kadar pisirin.benmari usülü erittiginiz cikilotayi muffinlerin üzerine gezdirin ve renkli sekerlemelerden serpin,3 kasik pudra sekerini yarim limon suyuyla karistirirarak hafif isitin,ve muffinlerin üzerine sürün,renkli kücük pasta sekerlerinden üzerlerine koyun,bakin nasil sevinecek minikler büyük bir istahla yiyeceklerdir.

BEYAZ CIKILOTALI ELMALI SEKER
Malzemeler 2 adet elma, 200 gr beyaz kuvertür . cikilota100 gr sivi krema, süslemek icin renkli seker kiriklari, Yapilisi Elmalar yikanir kurulanir,benmari üsulü eritilen cikolataya sivi krema eklenir ve iyice cirpilir.Elmalarin sap yerine ince uzun kürdanlar batirilir, cikilota sogmadan icine elmalar batirilir heryeri cikilota olan elmalari renkli sekerlere bulanir. Cikilotalari kuruyunca minik misafirlerinize ikrama hazirdir cikilotali elma sekerleri.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin