Samstag, 10. November 2007

ANANASLI KEK ( ANANAS KUCHEN)



Alman pasta dergisinde görmüstüm ananasli kekin tarifini,bende kekde meyveyi sevdigim icin tarifi yaptim.Ananasla ceviz keke güzel bir lezzet katmis meyveli kekleri sevenler icin degisik bir tad.

malzemeler,200 gr margarin,1 bardak süt,4 yumurta,1 bardak seker,1 paket vanilya sekeri veya vanilya,1 bardak cekilmis ceviz,1 paket kabartma tozu, un yaklasik 2, 2.5 bardak kadar,icine koymak icin 1 sise konserve kesilmis ananas, üzerine dizmek 1 sise konserve tüm ananas,taze ananasda olabilir,ananaslarin ortasina koymak icin visne.Ben pastalarda kullanilan visne sekerlemesi kullandim.




yapilisi,yumurtayi sekeri köpürünceye kadar cirpin,daha sonra diger malzemeleri ilave ederek cirpmaya devam edin,son olarak kesilmis ananaslari ekleyin kasikla hafif karistirin.yaglanmis kelepceli kaliba hamuru yayin,tüm ananaslari hamurun üzerine dizin, ananaslarin ortasina visneleri koyun,isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin.









LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin