Montag, 19. November 2007

ICLI KETE

Her yörenin kendine has ketesi vardir,özellikle Erzurum ketesi daha bir meshurdur,her nekadar yememis olsamda kesin tadi nefistir.
Benim yapmis oldugum keteyi Türkiyedeki komsumuz cok güzel yapardi,agza alinca icindeki kavrulmus un kiyir kiyir agza gelir ,hamuru yumusacik pamuk gibi olurdu.Bende tarifin aslina uyarak yaptim güzel yumusacik oldu ama komsumuzun yaptigi bir baska lezzetliydi.

Malzemeler,200 gr margarin veya tereyag,1 bardak zeytinyagi,1 yumurtanin beyazi icine sarisi yüzüne sürmek icin,yarim cay bardagindan az seker,maya,2 bardak süt,bir fiske tuz. cörekotu
Ici icin, 1,5 bardak un,100 gr margarin veya tereyag.

Yapilisi,ilik sütle maya eritilir,eritilmis margarin ve malzemelerde ilave edilir ve yumusak bir hamur elde edilir.Hamur yarim saat mayalandirilir.ici icin margarin eriyince un ilave edilir,un rengini degistirene kadar kavrulur,cok az tuzda ilave edilerek sogumaya birakilir.
Mayalanan hamurdan parcalar alinir elinizle bastirarar acilir,ortasina kavrulmus undan konur hamur toplanarak yuvarlanir.Tepsiye dizerken hafif üzerine bastirilir,yumurtanin sarisi sürülür catalla sekil verilerek tepside biraz mayalandirilir,isitilmis 180 derece firinda pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin