Donnerstag, 22. November 2007

KAYNANA CATLATAN TARIFLER


Sevgili Lalenin ev sahiligi yaptigi kaynana catlatan etkinligine bende browni ile katildim. Simdiye kadar tarifini yayinlayan arkadaslardan gördügüm kadariyla harika nefis tarifler eklemisler.Hepside birbirinden lezzetli görünüyor,katilan arkadaslarin ellerine saglik.Hepimiz bir gün kayinvalide olacagiz,kayinvalideler gelinlere kizlari gibi davransa,gelinlerde kendi annelerine gösterdigi saygiyi sevgiyi kayinvalidelerine gösterirse huzur icinde gecinirler.

Malzemeler,200 gr margarin,4 yumurta,1 bardak süt, 1 bardak seker,100 gr sütlü küvertür,1 bardak cekilmis ceviz,1 paket vanilya sekeri veya vanilya,1 paket kabartma tozu,2 yemek kasigi nisasta. 2 yemek kasigi kakao,alabildigi kadar un

üstü icin,200 gr bitter küvertür,200 ml krema,üzerine dizmek icin yaprak cikilota cesitleri

yapilisi,sekerle yumurta yaklasik 3dakika cirpilir,benmari üsülü erimis küvertür ve diger malzemeler eklenir cirpmaya devam edilir.kabartma tozuyla un beraber eklenerek mikserin kisik ayarinda cirpilir.Yaglanmis unlanmis kelepceli kaliba akiskan kek hamuru dökülür.önceden isitimis 170 derece firinda pisirilir.
Üstü icin,bitter cikilota benmari usülü eritilir,krema ilave edilir iyice cirpilir,firindan cikmis hafif ilmis kekin üstüne cikilota sosu esit sekilde yayilir,spatulayla kenarlarinada cikilotali sos sürürür.Üstüne yaprak cikilotalar dizilir,afiyetle yenir.


Benim kek piserken bir kabardi bir kabardiki kapak atti,resimde görüldügü gibi sanki sapka varmis gibi. kaynanalara kalmadan kendisi catladi bile.Cikilotasini dökünce aklima geldi,kabaran kismi düzleyipde cikilotasini dökseydim diye,ama artik buda sapkali brownie olsun.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin