Sonntag, 4. November 2007

SEBZELI GRATEN



Hayat acisiyla tatlisiyla devam ediyor,üzüntümü paylasip yorumlar biraktiginiz icin hepinize tesekkür ederim.Bugünlerde mutfakla fazla hasir nesir olmadim , olmakda hic icimden gelmedi.hazirlnamasi zaman almayan kolay seylelerle gecistirdim.Sebzeleri hazir posetten aldim,yapimi pratik zaman almayan bir yemek oldu.
malzemeler,karnibahar,brokoli,havuc,200 ml krema,200 gr kasar rendesi,2 yemek kasigi un,bir cay bardagi süt,karabiber, bir kasik tuzot,sarimsak tozu(bir dis sarimsak)

Ben hazir posetlerde az haslanmislardan aldim,siz sebzelerinizi ayri ayri cok yumusak olmadan haslayin.hasladiginiz sebzeleri tepsiye alin,kremayi,sütü,unu,sarimsagi,karabiberi bir kasik tuzotu cirpin sebzelerin üzerine dökün.Kasar rendesinide esit sekilde sebzelerin üzerine yayin,180 derecede ömceden isitlmis firinda üstleri kizarana kadar pisirin.Siz isterseniz besamel sos yapabilirsiniz sebzelerin üstüne,ben bütün malzemeyi cirpip sebzelerin üzerine döktüm,böyle biraz daha hafif oluyor.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin