Dienstag, 25. Dezember 2007

EN TATLI HEDIYELER ETKINLIGI

Bayramda en tatli tatlilari yedik,hediyeleri aldik simdi sira etkinlikteki en tatli hediyelere geldi.Cok tatli bir etkinlik olacak,ev sahipligini sevgili Burcin,nin yaptigi bu etkinlige bende beyaz cikilotali cheescake,le katiliyorum.Bu pastayi Alman komsularim geldiginde yapmistim,sevgili Burcine tesekkür ederim,katilan arkadaslarinda ellerine saglik.

malzemeler,tabani icin,80 gr margarin,80 gr seker,1 yumurta,1 paket vanilya sekeri,cay kasigi kabartma tozu,bir fiske tuz,alabildigi kadar un.
ic kremasi icin,1kilo quark (labne peyniri),750 gr da olabilir,250 gr margarin,300 gr seker, 5 yumurta,1 paket vanilya puding,2 yemek kasigi limon suyu,1 paket vanilya sekeri.
yapilisi,margarini yumurtayi sekeri cirpin,diger malzemeleride ilave ederek fazla sert olmayacak bir hamur elde edin.
üstü icin,200 gr beyaz küvertür,50 gr bitter küvertür,50 ml krema,file badem
ici icin,quarki yumusak margarini sekeri,yumurtalarin sarisini cirpin,vanilya pudingi limon suyunu vanilya sekerini ekledikten sonra cirpmaya devam edin,en sonuna yumurtalarin beyazini cirpin ve kasikla quarkli harca altan yukari dogru yedirin..Dinlenmis hamuru kalibinizin büyüklügüne göre acin,yaglanmis kelepceli kaliba yayin,catalla hamurun bazi yerlerine batirin dengesiz kabarmamasi icin.ic harcida hamurun üstüne yayin,170 derece firinda yaklasik 1 saat pisirin.
üstü icin,beyaz cikilotayi eritin,50 ml kremayi cikilotaya ekleyerek cirpin. 50 gr bitter cikilotayida eritin .sogumus pastanin üstüne beyaz cikilota sosunu yayin,ortadan baslayarak daire seklinde bitter cikilotayi krema sikacagiyla sikarak cembere alin,kürdanla bazi yerlerinden iceriden disari dogru cekerek sekil verin.Cheescake üstündeki cikilota sosu kuruyunca servise hazirdir.


Alman komsularimi davet etmistim,cheescake,de ozaman yapmistim hem etkinlik icinde hazir olmus oldu.Alman komsularim icin fazla birsey hazirlamadim ,onlar ögle yemeginden sonra kahvenin yanina pasta yedikleri icin salata tuzlu türü yapmadim.Bu hazirladiklarima bile cok yapmissin bir pasta yeterliydi dediler.
Komsularimi davet ettigimde neden bir kutlamami var yoksa, dogum gününüzmü diye sordular.Onlar genelde kutlama olunca birbirini davet ederler,kapi önünde saatlerce konusurlar ama iceri davet etmezler.Bende onlara biz Türklerin misafirperver olduklarini komsulariyla cok iyi iliskileri oldugunu bende burda sizlerlede daha samimi komsuluk icerisinde olmak istedigimi söyledim,cokda memmun oldular davetime .Cagirdiklarimin hepsi geldi tam kadro olarak, ve cokda hoslarina gittiki giderken bir dahakine kimde toplanacagiz diye espiri yaptilar.Benim burdaki amacim biz Türkleri medyadan hep olumsuz sekilde taniyorlar kendimizi tanitip onlarin önyargilarini kirmak öyle olmadigimizi göstermek istedim,vede inanin komsularim o günden sonra daha bir samimi davranmaya basladilar.



Masaya biraz dekor olsun diye mumlarla cok sevdigim kirmizi cicekleri koydum,vanilya elma tarcin karisimi kokulu mum yaktim.Hem cay hem kahve yaptim,cogu türk cayimizi icti kimisi ilk defa denemesine ragmen 3 bardak icti.Bir gün sonra komsumla karsilastim,cok güzel seyler hazirladigimi onlari cok memmun ettigimi ,onlarla yakindan sicacik ilgilendigimi söyledi bir kac kez tesekkür etti.Bu kadar güzel sözün üstüne bende tabiki cok memmun oldum.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin