Donnerstag, 20. Dezember 2007

PORSELEN DEMLIK CAY ETKINLGI ELMALI KURABIYE

Ev sahipligini keskinlininmutfagi, nin yaptigi etkinlige bende elmali kurabiye tarifiyle katildim,davetin icin tesekkür ederim Aysecigim.tarifi portakal agacindan amistim
malzemeler,250 gr margarin,2 yumurta,yarim cay bardagi yogurt,yarim su bardagi seker,1 paket vanilya sekeri veya vanilya,1 paket kabartma tozu,yarim cay bardagi hindistan cevizi,alabildigi kadar un
ici icin,5 tane elma,1 cay bardagi seker,1 cay kasigi tarcin,1 cay bardagi ceviz.
serbeti,2,5 su bardagi 2su bardagi su
yapilisi,ertilmis margarini sekeri yumurtayi cirpin,diger malzemeleri ve kabartma tozuyla alabildigi kadar ununuda ilave ederek hamuru yogurun,ve 10 ,15 dakika hamuru dinlendirin.
ici icin elmalari soyun rendeleyin,sekerle suyunu cekinceye kadar pisirin,tarcini cevizini ilave edin sogumaya birakin.
serbeti icin,sekere suyunu ilave edin yaklasik 5 dakika kaynatin,limon suyunu ekleyin bir iki dakika kaynadiktan sonra sogumaya birakin.
hamurdan cevizden büyük parcalar alarak elinizle ortasini oyun,oyulmus yerlere elmali ic harctan koyun,ve yuvarlak sekil vererek yaglanmis firin tepsisine dizin.180 derece firinda üstleri hafif kizarana kadar pisirin.Firindan cikan kurabiyleri sogumus serbetin icinde 10 dakika alt üst ederek bekletin.Hindistan cevizini bulayip servis tabagina alin.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin