Freitag, 25. Januar 2008

GELENEKSEL TATLILARIMIZ ETKINLIGI

Geleneksel tatlilarimiz etkinligine ev sahipligi yapan sevgili Saliha'ya tesekkür eder kolayliklar dilerim
Tatlimi tatli bir etkinlik olacaga benziyor,cesit cesit geleneksel tatlilarimizi görecegiz,katilan arkadaslarinda ellerine saglik.


KREMALI FINCAN KADAYIF
malzemeler
1 kilo kadayif
300gr tereyag
üstüne cekilmis antep fistigi

ICI ICIN
1itre cig krema
600ml süt
4 kasik nisasta
5kasik seker

SEBETI ICIN
5 bardak seker
4 bardak su
limon suyu

Hazirlanisi
Kremayi sütü tencereye alin,sekerini nisatasinida ilave ederak koyulasincaya kadar karistirarak pisirin.
Soguduktan sonra buzdolabinda bekletin.
300gr tereyagini eritin kadayifin üstüne gezdirin, yagla birlikte kadayifi harmanlayin elinizle tel tel olana kadar birbirinden ayirin. Cay fincanina veya kücük kaseye bir parca kadayif alarak iyice bastirin,ortasina sogumus kremadan koyun. Tekrar bir parca kadayiftan alarak kremanin üzerine koyun hafifce bastirin krema akmasin kenarlardan. Kadayif bitene kadar ayni islemi uygulayin. Yaglanmis firin tepsisine kadayiflari dizerek 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

Serbeti icin, tencereye sekeri ve suyu ilave edin,hafif koyulasincaya kada kaynatin,limon suyunuda ekledikten sonra bir tasim kaynatin ve ocaktan alin. ilimis kadayifin üzerine serbetini gezdirin,kadayiflari cekilmis Antep fistigiyla süsleyin,tazeyken harika bir tadi oluyor.Dondurmayla servis edin.


PEKMEZLI UN HELVASI
Malzemeler
2 bardak un, 170 gr margarin veya tereyag, 1 bardak süt, bir bardak su yarim cay bardagi pekmez , 1bardak seker, fistik,cekilmis badem.

Yapilisi ,Margarini tencerede eritin, unu ilave ederek rengi sararana kadar kisik ateste kavurun,fistiklarida ilave edin.Sütü suyu sekeri ve pekmezi karistirp yavasca tencereye ilave edin. Suyunu ilave ederken tencereyi ocaktan kenara alin birden tasiyor.Tekrar ocaga koydugunuz tencereyi hafif suyunu cekinceye kadar ocakta tutun, ve dinlendirin. Kasikla helvadan alarak servis tabagina dizin. Helvanin üstüne isterseniz cekilis badem serpin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin