Donnerstag, 31. Januar 2008

PORSELEN DEMLIK CAY ETKINLIGI; SEFTALILI TART

Sevgili Tarifdünyasi'nin ev sahipligini yaptigi porselen demlik cay etkinligine bende seftalili tart,la katiliyorum,arkadasim davetin icin tesekkür ederim.
Seftalili tart tarifi sevgili Güldence arkadasima ait,muhallebesi cok hafif oluyor,tadi yalanci cheescake andiriyor.Tart cok güzeldi ben tarife 1 paket vanilyali puding de ekledim ,Güldencigim cok tesekkür ederim.


2 Su bardagina yakin un.
1 Yumurta.
150gr.Margarin.(oda sicakliginda)
4 Corba kasigi seker.
1 Tutam tuz.
MUHALLEBISI ICIN:
2,5 Su bardagi süt.
2,5 Corba kasigi nisasta.
1 Kutu Seflali konservesinin 1/2 seftalisi.
Üzerini süslemek icin ceviz.
1 Paket vanilya sekeri.
1 paket vanilyali puding
2 Corba kasigi seker.
Pudra sekeri.(üzerine serpmek icin)
HAZIRLANISI:
Unu yogurma kabina eleyip,ortasini cukur yapin,margarini una ufalayarak iyice yogurun.Yumurta tuz,sekeride ilave edip pürüzsüz olana kadar yogurmaya devam edin.
Tart kabinizi margarinle yaglayarak hamuru bu kaba köselerinden yukari tasacak sekilde kaplayin.
Sütü tencereye bosaltin.Seftalinin yarisini ve seker,vanilya sekerini ilave edip,el blendiri ile cirpin.Nisastayi ve pudingi ilave edip köpürene kadar devam cirpip,kisik ateste karistirarak pisirin.
Bu muhallebiyi tart hamurunun üzerine dökün.
Ayirdiginiz seftaliyi ince yapraklar seklinde dograyarak resimde görüldügü gibi muhallebinin üzerine döseyin.Kenarlarini ve ortasini cevizle süsleyerek 180 derecede tart hamuru kizarana kadar firinlayin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin