Dienstag, 8. Januar 2008

YAGSIZ KIZARMIS KANAT CIKILOTALI MUZ(SCHOKO BANANE)

Etkinlikler icin pasta börek derken sira gelmiyor yemek türlerine,aslinda pogaca tarifi ekleyecektim ama arsivde nar gibi kizarmis kanatlari görünce eklemek istedim. Kanadin kendi derisindeki yag yeterli oldu,bir kac damla sicak suyla pisti.

malzemeler,kanat,karabiber,kirmizi biber,sarimsak ben tozunu kullandim:

kanatlar yikanir kagit havluyla kurulanir,bir iki saat öncesinden baharatlarla bekletilir,teflon tava veya alti tutmayan tavayla kisik ateste nar gibi kizarana kadar pisirilir.Kanatin derisindeki yag yeterli oluyor eger yeterli olmassa bir kac damla sicak su ilave edebilirsiniz.
SCHOKO BANANE,MUZLU CIKILOTA


Kanati yedik arkasina tatli olarak ,cikilotali muz yedik.Disindaki cikilota kitir kitir icinde muz,en altta bisküvi tadinda kuru kek.

Ben yapmadim aldim, ne zaman Alman firinina gitsem gözüme carpan ilk cikilotali muz olur,oglumda sevdigi icin alirim bir kac tane:

Aslinda evdede yapilabilir diye sizler icin ekledim, nasilmi?

Bir kac tane bisküviyi ortasindan ikiye bölerek yanyana dizin, alt kekini yapmis olursunuz,bisküvilerin üstüne istediginiz receli sürüp onunda üzerine ortadan kesilmis bir tane muzun yarisini koyun,erittiginiz cikilotayi muzun ve biküvilerin üzerini ve alt kismini örtecek sekilde dökün, isterseniz üzerine file badem ekleyin, soguyunca buzdolabinda bekletin cikilotali muzunuz hazirdir.

verdigim bu tarif orjinal tarifi degil schoko banane,nin ben hemen yapilabilir diye düsündügüm kendimce böylede yapilabilir dedigim bir karma tarif.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin