Freitag, 18. Januar 2008

YE 30'# DÜNYA MUTFAKLARI

Dünya yemekleri etkinligine bende 3 tarifle katiliyorum,Almanyada yasadigimiz icin dogal olarak Alman yemekleriyle katildim.Ev sahibi sevgili Tugba,ya kolay gelsin ,bu etkinlik sayesinde dünya mutfaklarini tanimis olacagiz.
SPARGEL
500 gr kuskonmaz,su tuz.
5 adet .patates,kiyilmis maydanoz
500 gr kuskonmazilar yikanir,alt kismlarindan 1 cm kesilir, üstünü kapatacak sekilde tuzlu suyla yaklasik 10 dakika haslanir,suyu süzülür.
Ben hazir sos kullandim,sosu isitilir kuskonmazlarin üstüne gezdirilir,sosun tadi mayonesi andiriyor,Patesler haslanir ,kiyilmis maydanoza bulanir,kuskonmazla servis yapilir.
Not,Sosu yapmak isteyen arkadaslara sosun tarifini veriyorum .
250 gr tereyag,3 yumurta,yarimcay bardagindan az su,2 yemek kasigi limon suyu,karabiber,tuz.

Yapilisi,tereyagini tencerede eritin,diger bir tencerede suyu kaynatin ve üstüne ayri bir kapta yumurta sarilarini limon suyunu,yarimcay bardagindan az suyu tuzunu ilave ederek koyu krema kivamini alana kadar cirpin,karisimi sicak suyun üzerinden alip erimis tereyagina kasik kasik ilave edin,karabiberinide ilave ederek sicak sekilde hemen servis edin.

KÖNIGEN PASTETEN:

4 adet pastete,300 gr tavuk eti,100 gr konserve mantar,100 gr konserve bezelye,100 gr kuskonmaz.200 ml krema,1 adet sogan,yarim cay bardagindan az siviyag.

Kusbasi dogranmis tavuk eti cok az haslanir,tavaya yag konur,soganlar rendelenir kavrulur,daha sonra tavut etleri ince ve kücük dogranmis mantarlar kuskonmaz ve bezelye eklenir,hepsi birlikte sotelenir tuzuda eklenir,haslanmis tavuk suyundan yarim cay bardagi eklenir,ocaktan almadan kremasi ilave edilir,bir tasim kaynatilir.

Pastete milföy hamurundan yapilmis hazir satiliyor.Almanyada büyük marketlerde bulunur.Türkiyede,de vardir belki.
Pastete' leri firinda üstleri kizarana kadar pisirin,firindan cikinca icine sebzeli harctan konulur,tabagin yaninada konulabilir.


GRIES NOKERLN

1yemek kasigi tereyag1 yumurta,100 gr irmik,2 tablet sebze bulyon,bir fiske tuz,muskat.maydanoz

Yumurtayla tereyagini köpürünceye kadar mikserle cirpilir,irmik muskat ve tuzu ilave edilir sert bir hamur seklini alana kadar yogrulur.

Sebze bulyonuyla kaynamakta olan suya irmikli harctan kahve kasigiyla alinir suya birakilir,yaklasik kisik ateste 15,20 dakika pisirilir.irmikli harc yogrulunca bekletilmez hemen suya atilir.Servis ederken kiyilmis maydanoz ilave edilir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin