Mittwoch, 6. Februar 2008

CESIT CESIT SALATALAR

Yemeklerin yaninin süsüdür salata,cicek gibi acar masada,siir gibi oldu ama aklima birden geldi,bazen düsünürüm yeni tarif eklerken ne yazsam diye ama gelmeyince gelmiyor .Demekki gelince ilham cikiyor
kelam.
Resim dosyamdaki eklenmek icin bekleyen bütün salatalari hepsini ekledim,dedigim gibi cicek gibi acti bazi salatalar masada,cay saatine yemeklerin yanina lazimsa alin dükkan sizin arkadaslar.

KÖZLENMIS KIRMIZI BIBER SALATASI

Konserve közlenmis biber veya taze biber,ben konserveden yaptim.
Kirmizi biberleri incecik kesilir,zeytinyagi sirke karistirilir,biberlerin üzerine gezdirilir.Bir dis sarimsak yogurtla özenir,biberlerin üzerine dökülür,kiyilmis maydanozlarla üzeri süslenir
NOHUT SALATASI
Bazen haslarken nohutlar yemege cok geliyor, fazla olan bu nohutlari buzluga koyarim,,lazim olunca hazir haslanmis sekilde elinizin altinda pratik oluyor.
Haslanmis nohutlara,kiyilmis maydanoz, ince dogranmis kirmizi biber,yesil biberi ekledim.zeytinyagina salata baharati ekledim harmanladim,misafiriniz gelince onlar icerde otururken bile hemen yapacaginiz bir salata.
SALATALIKLI SEMIZOTU SALATASI
Yikanmis semizotuna ince dogranmis salataliklar eklenir,yogurta bir dis sarimsak tuz ilave edilir,yogurtlu sosla semizotlari karistirilir,servise hazir olur.

KIRMIZI FASULYELI MISIRLI SALATASI
Bir kutu misir konserve,bir kutu kirmizi fasulye konserve bir kapta karistirilir,kirmizi sogan incecik dogranir,zeytinyagina salata bahatati eklenir ve salatanin üzerine gezdirilir,istenirse domates dilimleriyle süslenir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin