Montag, 18. Februar 2008

PORSELEN DEMLIK CAY ETKINLIGI;CIKILOTALI BADEMLI CILEKLI CIKILOTA


Etkinliklerin birini bitirip birine basliyoruz bende bu etkinlige cikilotali pastayla katildim. Sevgili Gül ablacigim davetin icin tesekkür ederim,sana kolayliklar dilerim.

200 gr maragarin
1 bardak seker
1 bardak süt
3 yumurta
1 cay bardagi cekilmis badem
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
100 gr sütlü cikilota
alabildigi kadar un.
üstü icin,200 gr küvertür cikilota,file badem, yarim cay bardagi krema cilek

Sekeri yumurtayi yogunlasincaya kadar cirpin,yumusak margarini sütünü eritilmis cikilotayi ilave ederek cirpmaya devam edin, diger malzemleride sirasiyla ekleyerek en sonuna unla birlikte kabartma tozunu ilave ederek karistirin.Yaglanmis kek kalibina hamuru esit sekilde yayin,isitilmis 180 derece firinda icini cekinceye kadar pisirin.

Benmari usülü erittiginiz cikilotaya yarim cay bardagi kremayi ekleyerek cirpma teliyle yogunlasincaya kadar cirpin.Firindan cikmis hafif ilimis kekin üstüne cikilotayi kekin heryerini kaplayacak sekilde yayin.
üstüne file bademleri ve cilekleri dizin,afiyet olsun


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin