Dienstag, 26. Februar 2008

PORSELEN DEMLIK CAY ETKINLIGI;MINIK CIKILOTALI PASTACIKLAR


Ev sahipligini sevgili papatya68 zin,yaptigi etkinlige bende minik cikilotali pastaciklarla katiliyorum,papatya'cim davetin icin tesekkür eder kolayliklar dilerim

3 yumurta
1 cay bardagi süt
80 gr sütlü cikilota,veya sütlü küvertür
100 gr margarin1 bardak seker
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabugu rendesi
2 kasik kakao ,alabildigi kadar un

kremasi icin,200 ml sivi krema(sahne)
200 gr quark(labne peynir)
200 g creme fraiche ,labne peynirinden daha yagli bir süt ürünü türkiyede vardir belki
2 paker vanilya sekeri
1 paket kremsertlestirici(sahne steif)
1 cay bardagi seker

Yumurta sekerle cirpilir,yumusak margarin eritilmis cikilota kakao ve diger malzemeler ilave edilir cirpilir,unla kabartma tozu beraber eklenir kasikla karistirilir,yaglanmis kare veya yuvarlak tepsiye hamur yayilir.isitilmis 180 derecede kek icini cekinceye kadar pisirilir
Kek soguyunca bardakla yuvarlak sekilde kesilir.

Kremasi icin, sivi krema mikserin yüksek devriyle koyulasincaya kadar cirpilir, quark,creme fraiche vanilya sekeri ,seker, ilave edililerek mikserlenir,son olarak kerm sertlestirici eklenerek koyulasincaya kadar cirpilir.kremayi önceden hazirlayip buzdolabinda bekletin daha bir koyu kivam alacaktir.
Yuvarlak kesilmis kekleri ortasindan kesin,aralarina kremadan kasikla koyun ,kestiginiz ikinci keki üstüne kapatin. Yine kremadan kekin üstüne koyun,üstüne istediginiz meyveyi koyarak buzdaolabinda 1 saat bekletin.Ben evde cilek oldugu icin cilek kullandim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin