Samstag, 29. März 2008

P:D:C: S:E: 19 PEYNIRLI KEKIKLI CÖREKLER


Bir hafta tatilimizi bitirip evimize döndük,dinlendirici eglenceli bir tatil oldu bizim icin.Yorumlariyla sayfami yalniz birakmayan bütün arkadaslarima cok tesekkür ederim.

Sevgili http://yemekguncesi.blogcu.com/ arkadasima daveti icin tesekkür ederim,bende tarifi portakal agacina ait olan kekikli peynirli cörekle katiliyorum.degisik nefis bir cörek oldu.
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket maya 42 gr
4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz
125 gr margarin
3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, erimis
2 yumurtanın sarısı
100 gr peynir
2 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiberü
üzeri için 1 yumurtanın sarısı
hazirlanmasi
Mayayi ilik sütle eritin,oda isisinda bekletilmis margarini ,2 yumurta sarisini sekeri,tuzunu ilave edip ele yapismayacak sekilde yogurun.Hamuru yaglanmis bir kaba alarak üzerini kapatarak mayalandirin.
Mayalanmis hamuru hafif unlanmis zeminde 38x45cm 15x18 boyutlarinda diktörtgen sekilde acin.Acilan hamurun üzerine erimis yagi fircayla sürün,rendelenmis peyniri kekik ve karabiber karisimi hamurun üzerine yayin.Hamuru enlemesine ikiye katlayin 25x45cm 10x18cm olacak sekilde hamuru tekrar acin. Ben tarifdeki ebatlara göre degil kendi hamur tahtamin ebatina göre actim sekilde görüldügü gibi,size tarifi orjinal olarak yazdim ama ben kücük degisikler yaptim. tarifdeki ikinci degisiklik ise hamuru tekrar acmadim,peynirlerin ezilip hamura yapismasini istemedigimden tarifdeki gibi tekrar acmadim hafif elimle hamura bastirdim peynirler sararken aradan dökülmesin diye.. Bu yüzden hamurdan iki parca yaptim,birinci hamuru acip üstüne peynirli harctan koydum,ikinci hamuru actiktan sonra peynirli harcin üstüne koydum,hamurdan 25 cm uzunlugunda 1 cm genisliginde seritler kesin.kestiginiz sertileri iki ucundan baslayarak cevirin,kendi etrafinda sararak yuvarlak sekil verin,peynirler aradan cikabilir.Üzerine yumurta sürerek isitilmis180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin.Afiyet olsun.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin