Donnerstag, 6. März 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI PORTAKALLI TIRAMISU


Sevgili sefertasi Belgin'in ev sahipligini yaptigi porselen demlik cay etkinligine bende portakalli tiramisuyla katiliyorum. Bu tiramisu oldukca pratik ve icinde yumurta yok,yazin sicaklarda ben cok yaparim serinletici ve hafif oluyor.Belgin'cigim davetin icin cok tesekkür ederim.

Kedi dili bisküvi
200 ml krema
500 gr quark(labne peyniri)
200 gr mascarpone
1 bardak portakal suyu
2 adet vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
2 portakal

Yapilisi,krema yogunlasincaya kadar mikserle cirpilir,quark,mascarpone vanilya sekeri,seker ilave edilir koyu bir kivam alincaya kadar mikserle cirpilir.Buzdolabinda 1 saat bekletirlir,krema daha koyu bir kivam almis olur.
Kedi dili bisküvi portakal suyunda alt üst edilerek islatilir,fazla bekletmeden tepsiye yanyana dizilir.Dizilmis bisküvilerin üzerine krema yayilir,incecik dilimlenmis portakal dilimleri dizilir.Yine bisküviler portakal suyunda islatilarak ikinci kat dizilir,üzerine kalan kremanin hepsi yayilir,portakal dilimleri dizilir.Kolay tiramisunuz hazirdir servise,afiyet olsun.

Birinci katina önce bisküviler dizilir üzerine kremadan sonra portakal dilimleri dizilir.

mascorpone,quark,portakal suyu,italyan kedi dili bisküvi.krema


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin