Mittwoch, 12. März 2008

YE # 32 CORBA ETKINLIGI BROKOLI CORBASI ;YOGURTLU CORBA

Sevgili Lamanin ev sahipligini yaptigi corba etkinligine bende iki tarifle katiliyorum,kisin sicacik dumani üstünde tüten corbalar icimizi isitir,bu etkinlik sayesinde degisik nefis tarifler görecegiz katilan arkadaslarinda eline saglik.
Lamacigim yeni anne oldun, minik kizin Zeynep'le mutlu günler gecirmeni anneligini doya doya yasamani dilerim,simdiden kolayliklar dilerim.
BROKOLI CORBASI
500 gr brokoli
2 adet patates
1 adet sogan
yarim cay bardagindan az siviyag
yarim cay bardagindan az süt,
üzeri icin krema,
1 litre sebze suyu,ben sebze bulyon kullandim.
karabiber,tuz
Borokoli yikanir kücük kücük dogranir,ayni sekilde patateslerde dogranir.Tencereye yag konur rendelenmis sogan sotelenir,icine brokoli ve patates ilave edilir.Sebze bulyonunu 1 litre sicak suda eritilir ve tencereye eklenir,süt yavas yavas ilave edilir bir taraftanda karistirilir,karabiber tuz ilave edilir,sebzeler yumusayinca blender,la püre haline getirilir.Servis yaparken krema ilave edilir,ortasina bir damla krema damlatilir kürdanla icten disa dogru cekilir ayni sekilde istenirse kenarlarinada ayni islem yapilir.Cok hafif ve besleyici bir corba,özellikle cocuklar ve diyet yapanlar icin tavsiye ederim.
YOGURTLU MERCIMEKLI BUGDAYLI CORBA (TOYGA CORBASI)
2 bardak yogurt ,veya süzme yogurt
1 yumurta
bir bardak mercimek
1 bardak bugday,yarma
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tereyag
nane,kirmizi biber,tuzot
Bugdayla mercimek haslanir.Tencereye yogurt alinir,haslanmis mercimek ve bugday,yumurta,un eklenerek cirpilir.5,6 bardak su ilave edilerek kaynayincaya kadar karistirilir.
Kaynamaya baslayinca 10 dakika kisik ateste ara ara karistirilarak kaynatilir.
Tereyagi eritilir,kirmizi biber ve tuzot eklenir,naneside ilave edilerek cok az sotelenir ve corbaya ilave edilir,sicacik servis edilir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin