Montag, 7. April 2008

P:D:C: S:E TEK KISILIK KÖSTEBEK PASTA

Sevgili mucizembenibul,un yaptigi cay saati etkinligine bende tek kisilik köstebek pastayla katiliyorum.Tarifi sefertasi arkadasimda görmüstüm,ben kremada degisiklik yaparak denedim ,bu krema tarifini ben bütün yas pastalarda kullaniyorum.tarif icin tesekkürler arkadasim.

Keki icin
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
1 portakal kabuğu rendesi
Kreması İçin:
200 g krema
200 gr cremfraiche,
200 gr quark,labne peyniri
2 paket vanilya sekeri
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar cirpalim,suyu rendelenmis portakal kabugunu ekleyerek mikserin düsük ayariyla cirpalim.
Unu, vanilya sekerini kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırarak yumurtali karisima ilave edin.Kasikla hamuru hafif karistirin.yaglanmis tepsiye hamuru bosaltin.180 derece firinda icini cekinceye kadar pisirin.

kremasi icin, kremayi mikserle koyulasincaya kadar cirpin,cremfraiche,quark,vanilya sekeri, toz sekeri,krem sertlestiriciyi ilave ederek cirpmaya devam edin.Son olarak hindistan cevizini minik dogranmis muzu kremaya ekleyin.
Sogumus keki cay bardagiyla yuvarlak sekilde kesin,tepside kalan kek parcalarini rondanan gecirin,bir tabaga bosaltin.kesilmis yuvarlak kekin üzerine kasikla kremadan koyarak rondadan cekilmis kek ufaklariyla heryerini bulayin,elinizle keke yuvarlak sekil verin,ayni islemi kalan kekleri icinde uygulayin.Agzi kapali bir kaba alarak buzdolabinda bekletin.Tek kisilik yemeside kolay nefis bir pastacik oldu


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin