Donnerstag, 29. Mai 2008

ANNEMIN YEMEKLERI ETKINLIGI PATLICAN OTURTMASI


Sevgili Lama'nin ev sahipligini yaptigi etkinlige bende patlican oturmasiyla katiliyorum.Lama arkadasimiz hem kücük prensesiyle ilgileniyor, hemde böyle güzel bir etkinlige ev sahipligi yapiyor,kolayliklar dilerim .Annelerimizin yemegini yapsakta onlarin yemeginin lezzeti tadi baska oluyor.

Malzemeler
4 adet patlican
300 gr kiyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru sogan
karabiber,kirmizi toz biber,kimyon,bir dis sarimsak.1 yemek kasigi salca tuz
kizartmak icin siviyag

Hazirlanisi
Patlicanlarin kabuklari kemer seklinde kesilir,ister yuvarlak sekilde ister ince uzun sekilde dogranir,tuzlu suda bekletilir,kagit havluya alinir suyu iyice kurulanir.Siviyag kizdirilir patlicanlar kizartilir, kagit havlunun üzerine alinir .
Kiyma ve sogan ayni anda kavrulur ben yag koymadim,cünki patlicanlar oldukca yag cekiyor piserken yagi veriyor.Salca ve baharatlar tuz eklendikten sonra az sotelendikten sonra ocaktan alinir.
Tepsiye bir kat kizarmis patlican bir kat kiyma serilir,kalan patlicanlar yine ayni sekilde dizilir,üstüne kiymali harcin hepsi yayilir,yuvarlak kesilmis domatesler ince kesilmis biberler dizilir.Bir bardak ilik suya bir yemek kasigi salca ve bir kasik tuz eklenir patlicanlarin üzerine gezdirilir,isitilmis firinda pisirilir,yanina pirinc pilavla servis yapilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin