Samstag, 3. Mai 2008

P:D:C:S:E 22 RUS PASTASI; ZUPF KUCHEN

Sevgili fatostuncay arkadasimizin düzenledigi porselen demlik cay saati etkinligine bende Rus pastasiyla katiliyorum. Fatostuncay'a davetinden dolayi tesekkür ederim.

Sevgili arkadaslarim hepinize sicacik neseli bir hafta dilerim, misafirleri yolcu ettik,havalarinda sicak tam bahar havasi gibi gecmeside iyi oldu,misafirlerimi piknige götürdük,ormanda bol okjijenli yürüyüsler yaptik,kadinlarin vazgecilmezi bol alisverisler yaptik.Misafirlerim memmun bir sekilde ayrilmalari benide mutlu etti,simdi gelelim pastanin tarifine

taban hamuru icin
300 gr un
180 gr seker
200 gr tereyag veya margarin
2 yumurta
40 g kakao
1 paket kabartma tozu

Hamurun üstüne
500 gr quark(labne peyniri)
3 yumurta
200 g sivi krema
70 gr tereyag veya margarin
1paket vanilya sekeri,1 cay bardagi seker



Tereyagini sekerini mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpin,yumurtalari kakao,yu ilave ederek cirptiktan sonra unla kabartma tozunu ayni anda ilave ederek hamuru yogurun,ve kisa bir süre dinlendirin.
Hamurdan bir parca ayirin üstündeki kalpleri yapmak icin,yaglanmis kelepceli kaliba hamuru elinizle veya merdaneyle bastirarak yayin,kalibin ic kenarlarina cikacak sekilde hamuru cikarin.
ici karisimi icin,
Quark,yumurtalar ve tereyagi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir, kremasi toz sekeri vanilya sekeride ilave edilip cirpilir.Quarkli karisimi hamurun üstüne yayilir,ayirdiginiz kakaolu hamurdan kalp kaliplariyla kesilerek quarkli karisimin üzerine yerlestirilir.isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 1 saat üzeri kizarana kadar pisirlir.Eger hamurun üzeri cok pembelesiyorsa üstüne aliminyum folye kapatilir yoksa üzeri kizarmis ama ici pismemis bir pasta olur.Afiyet olsun


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin