Donnerstag, 22. Mai 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI CIKILOTALI PASTA ( SCHOKO SAHNE TORTE

Arkadasimiz deryadanlezzetler'in ev sahipligini yaptigi porselen demlik cay saati etkinligine cikilotali pastayla katiliyorum,davetin icin tesekkür ederim arkadasim.

kremasi icin

1 kilo sivi krema(sahne)

2 tane bitter cikilota

2 tane krema sertlestirici

yaprak cikilota


keki icin

4 yumurta

1 bardak seker

1 bardak sivi yag

4 kasik kakao

1 paket vanilya sekeri

1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un

Yapilisi

Kek harcini hepsini sirasiyla ekleyin ve cirpin,kabartma tozunu ve unu ayni anda ekleyin,yaglanmis yuvarlak kek kalibina döküp ,180c derecede istilmis firina sürün.Kekinizi kontrol etmek icin kürdan batirin eger kuru cikiyorsa kekiniz pismis demektir.

Kremasi icin,1 kilo sivi kremayi tencerede kayanatmadan karistirarak isitin,ocaktan almadan 2 tane bitter cikilotayi ilave edin, eriyince kremayi ocaktan alin.Soguduktan sonra buzdolabinda 1 gün bekletin .Bir gün sonra kremanin icine 2 tane krema sertlestiriciyi ilave ederek mikserle cirpin.kremaniz koyu kivam almis olacaktir.
Kekinizi ortadan 3 esit parcaya kesin,aralarina kremadan sürün en üstüne biraz fazla krema sürün keki tamamen kaplasin,üstüne süslemek icin damla veya yaprak cikilotayala süsleyin,pastayi buzdolabinda en az dört saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz,afiyet olsun





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin