Sonntag, 22. Juni 2008

KAKTÜS MUFFIN CUPCAKE FESTIVALI ETKINLIGI

Kaktüs muffin tarifini bir Alman pasta dergisinde görmüstüm ,görüntüsüyle cok hosuma gitmisti yapimi kolay ve eglenceli oldu,gercegi gibi dikenli degil korkusuzca atin agziniza hem kaktüsü yemis olun hemde lezzetini tatmis olun.
Bende bu dikensiz kaktüsleri cupcake festivaline ev sahipligi yapan sevgili Hayatintatlari zerrin
arkadasimiza gönderiyorum.


3 yumurta
1 bardak siviyag
1 bardak süt
1 bardak seker
1 paket icilen cikilota tozu,yoksa cikilota puding
1 paket vanila sekeri
1 paket kabartma tozu
3 yemek kasigi kakao
alabildigi kadar un

üzerine 200 gr marzipan,(badem ezmeli hamur)seker hamuruda olabilir
uzun kirilimis badem kiriklari
yesil gida boyasi

Yumurtalar ve seker köpürünceye kadar cirpilir,süt,kakao,vanilya sekeri,cikilota tozuda eklenir cirpmaya devam edilir.Un ve kabartma tozu ayni anda ilave edilerek cok az cirpilir.Muffin kalibina muffin kagitciklari yerlestirilir,icine kek hamurundan kasikla konur,isitilmis 180 derece firinda pisirilir.
Marzipana yesil gida boyasi cay kasiginin uyucla eklenir ,iyice gida boyasi yedirirlir,marzipan oklavayla fazla ince olmayacak sekilde acilir,muffinlerin üzerine kapataca büyüklükte yuvarlak kalipla kesilir.Soguyan muffinlerin üzerine kesmis oldugunuz marzipanli hamur yerlestirilir,Uzun badem kiriklari mazipanin üzerine dizilir,dikensiz yenilebilen kaktüs muffinler cayla afiyetle yenir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin