Sonntag, 29. Juni 2008

YE 35 # CIKILOTA ETKINLIGI MUZLU CIKILOTALI PASTA

Güzel tatlimi tatli bir etkinlik,cikilotanin en güzel degisik tariflerini görecegiz ögrenecegiz diger katilan arkadaslardan.Benim cikilotali muzlu pasta arsivde bekleyip duruyordu,yogunlukmu diyeyim yoksa icimden hic mutfaga girip pasta yapmak gelmediginden etkinlige hazir elimin altindaki bu pastayla katilyorum.Katilmak istedigim tarif daha minik sirin bir cikilota tarifiydi,ama yetistiremedim.Mutfaga sadece yemek yapmak icin giriyorum ,yazin rahavetimi yogunlukmu veya ikiside diyelim.Hafta sonu sünnet dügünleri kina geceleri,dügünler arka arkaya.Burda izin sezonu yaklastigindan vatandaslarmiz izine gitmeden yapilir dügün dernek,birde izine hazirlik temizlik alisveris derken herkeste bir tatli telas vardir.

Ev sahipligini sevdamavisi arkadasimizin yaptigi etkinlige gönderiyorum bu cikilotali muzlu pastayi.Sevda arkadasimiza kolayliklar dilerim.

Pandispanya icin
4 yumurta
4 kasik su
1 bardak seker
2 yemek kasigi nisasta
3 kasik kakao
100 gr sütlü cikilota
1 kasik kabartma tozu
alabildigi kadar un

Kremasi icin.
400 gr krema
300 gr sütlü
2 paket krem sertlestirici
2 kasik kakao
2 adet muz, iri cekilmis yesil fistik ,yaprak cikilota

pandispanya icin,yumurta sekerle cirpilir,su nisasta,kakao,eritilmis cikilota eklenip cirpilir.Kabartma tozuyla unda ilave edilerek akiskan bir hamur elde edilir.Yaglanmis kelepceli kaliba hamur yayilir.isitilmis 180 derece firinda pisirilir.
Sogmus kek ortadan kesilir.
Krema mikserin yüksek devresiyle koyu krema kivamini alana kadar cirpilir,eritlmis cikilota ve kakao eklenir cirpilir,son asamada krem sertlestirici ilave ediler cirpilir.
Ortadan ikiye kesilmis tabanin birinci alt kismina kremadan sürülür,yuvarlak dogranmis muz dilimleri dizilir.Üzerine yine krema sürülür ikinci kat kek kremanin üzerine konur.Kalan kremayi kekin üzerine her yerini kapatacak sekilde sürülür,iri cekilmis yesil fistiklar serpilir,yaprak cikilotalar dizilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin