Freitag, 13. Juni 2008

P:D:C:S:E: 25 KREMALI ELMA TATLISI

Yesil elmalar haftalarca meyvelikte yenmeyi bekledi ama ev halki cilek,kaysi,kiraz varken elmalarin yüzüne bile bakmadi ben haric.Her mutfaga girisimde yesilim elmalar kendinen gecmeden kurabiyemi yapsam yoksa pastami yapsam diye düsünürken tatlisini yapmak aklima geldi.Serbetli tatlilarin yerini meyveli sütlü talilarin aldigi sicaklarda serinletici hafif bir tatli oldu,her nekadar sicak desekte burda sicaklar mevsimin altinda seyrediyor.
Bende bu tarifi porselen demlik cay saati etkinligine ev sahipligi yapan arkadasimiz buramburam 'a gönderiyorum
Davetin icin tesekkür ederim Hülyacigim.

malzemeler
4 adet elma
2 subardagi seker
bir cay bardagi cekilmis ceviz,kuru üzüm
yesil gida boyasi

200 g krema
200 g cremefrache, yoksa labne peyniri
1 paket krema sertlestirici
2 paket vanilya sekeri,damla cikilota veya rendesi

Elmalarin kabuklari soyulur,oyacakla elmalarin ortasindan cekirdek kismiyla cikarilir.Tencereye elmalar dizilir,üstünü kapatacak kadar su ilave edilir,yaklasik 2 su bardagi kadar seker ilave edilir, cay kasigin ucuyla gida boyasida eklendikten sonra kaynamaya birakilir.Fazla yumusak olmadan elmalar ocaktan alinir.Cevizle üzüm karisimi elmalarin oyulmus kismina konur.kremayi mikserle yüksek devrede koyulasincaya kadar cirpilir,cremefraiche ve vanilya sekeri eklenir cirpilir,krema sertlestiricide eklendikten sonra yine cirpmaya devam edilir iyice koyulasincaya kadar.Ben kremayi önce hazirlayip buzdolabinda beklettim daha koyu bir kivamda oluyor.Kremadan sogumus elmalarin üstüne krema sIkacagiyla sIkIlIr,üstüne cikilota rendelenir,afiyetle yenir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin