Donnerstag, 5. Juni 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI KAYSILI VISNELI TART

Sevgili keyiflimutfagim arkadasimizin ev sahipligi yaptigi cay saati etkinligine kaysili visneli tarti gönderiyorum,kendisine daveti icin tesekkür eder kolayliklar dilerim.

3 yumurta
1 bardak seker
125 gr margarin
3 kasik su veya süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
alabildigi kadar un

kremasi icin
200 g krema
200 g cremfraiche yoksa labne peyniri
1 paket krem sertlestirici
1 cay bardagi seker,
1 paket vanilya sekeri.
1 paket pasta jölesi
konserve kaysi,ve visne,tazede olabilir.

Yumurtalari sekeri mikserle koyulasincaya kadar cirpin,sütü vanilya sekerinide ilave ederek cirpmaya devam edin,kabartma tozunu ununuda cirptiktan sonra yaganmis kelepceli tart kalibina hamuru bosaltin,isitilmis 180 derece firinda pisirin.
Kremayi koyulasincaya kadar mikserle cirpin,cremfraiche,sekeri vanilya sekerini ekleyin cirpmaya devam edin,son olarak kremsetlestiriciyi ilave edin hemen koyu bir kivam alacaktir pasta kremasi,buzdolabinda bekletin.
Sogumus tartin üzerine kremayi spatulayla heryerine yayin,konserve kaysilarin ve visnenin sularini süzdürün.kaysilari dizin kaysilarin ortasinada visneleri koyun,pasta jölesinide tarifine göre pisirip fazla ilimadan kaysilarin üzerine fircayla sürün.ben bu tarti yaptigimda taze kaysi ve visne cikmamisti,siz taze olarakta yapabilirsiniz.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin