Dienstag, 22. Juli 2008

YAZLIK LEZZETLER QUARKLI MEYVELI TATLI VE TATIL

Sevgili arkadaslarim yarin Türkiye'ye tatile gidiyoruz. Hepinize neseli huzurlu bir tatil gecirmenizi dilerim.Türkiye'ye giden bütün gurbetcilerimize kazasiz belasiz yolculuklar diler, hasretini cektigi memleketlerinde huzurlu bir tatil dilerim.


Yaman etkinligine bu ay Alacarte arkadasimiz ev sahipligi yapiyor.Etkinligin konusu yazlik lezzetler,sicak havalarda serinletici hafif meyveli sütlü tatlilar tercih edildigi icin tam isabetli bir secim yapmis Neslihan arkadasimiz.



Malzemeler
200 gr qaurk( labne peyniri)
Yarim cay bardagi seker
2 paket vanilya sekeri
200 ml krema

Meyve karisimi icin
Cilek, bögürtlen, istediginiz yaz meyvesi
1 bardak seker
1 yemek kasigi nisasta

Yapilisi
Kremayi mikserle koyulasincaya kadar cirpin,quarki sekeri ve vanilya sekerinide kremaya ilave edin mikserin düsük ayariyla cirptiktan sonra buzdolabinda bekletin.
Meyveli karisimi daha önceden yapip hazirlayin. Yikanmis cileklerin ,bögürtlenin üzerine 1 bardak sekeri dökün 3 , 4 saat bekletin sulanacaktir. Sulananan meyveleri tencereye alin, bir cay kasigi nisasta'yida ekledikten sonra bir tasim kaynatin. Ocaktan alip sogutun,bardaginiza veya kasenize bir kat quarkli karisimdan bir kat meyve karisimindan koyun.Buzdolabinda yaklasik 3 saat beklettikten sonra servise hazirdir, meyveli dondurma tadinda hafif bir tatli afiyet olsun.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin