Samstag, 19. Juli 2008

YE # 36 KIRAZ'LI VE VISNE'LI TARIFLER

Kiraz'i visneyi sevmeyen yoktur herhalde,arkadasimiz chaplincafe
tam yaz'a uygun meyveli bir etkinlige ev sahipligi yapacak. Kiraz'la visney'le yapilan birbirinden nefis tarifler görecegiz katilan arkadaslardan,simdiden arkadaslara kolayliklar dilerim.Bende visneli cheesekace'le katiliyorum,caplincafe arkadasimiza böyle güzel bir etkinlige ev sahipligi yaptigi icin tesekkür ediyor ve kolayliklar diliyorum.

Tabani icin
80 gr tereyag
80 gr seker
1 yumurta
1 paket vanilya sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
Alabildigi kadar un

Ic karisimi icin
800 gr quark (labne peyniri)
4 yumurta
200 gr seker
2 yemek kasigi nisasta
200 g krema
1 limon rendesi ve suyu
2 paket vanilya sekeri

Üzeri icin
Konserve veya taze visne

Oda isisinda yumusamis tereyag, seker,yumurta cirpilir,vanilya sekeri kabartma tozu unla birlikte ilave edilerek cirpilir,ve yumusak bir hamur elde edilir.
Ic karsimi icin,quark,seker,yumurta,cirpilir,limon rendesi ve suyu vanilya sekerid,nisasta ilave edilir cirpilir.
Krema ayri bir kapta koyu bir kivam alincaya kadar mikserle cirpilir,ve quarkli karisima ilave edilir hafif cirpilir.
Konserve visne'nin suyu süzülür,suyundan iki üc kasik alinir.Visne suyu kaynatillir,almis oldugunuz soguk visne suyuna iki cay kasik nisasta eklenir iyice cirpilir kaynamakta olan visne suyuna ilave edilir karistirilir topaklanmamasi icin ve ocaktan hemen alinir.Daha sonra visneler ilave edilir koyu bir kivam almis olacaktir .Kelepceli kalip yaglanir,hamur elle kalibin icinde bastirilarak kalibin büyüklügünde acilir veya merdaneyle acilir.
Üzerine quarkli karisim yayilir,visne'lerde kalibin ortasina kenarlarina kasikla konur,isitilmis 180 dereceli firinda üstü kizarmadan pisirilir.1 paket pasta jölesi tarifine göre pisirilir,visnelerin üzerine fircayla sürülür, buzdolabinda bekletildikten sonra pastaniz servise hazirdir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin