Sonntag, 28. September 2008

CEVIZLI TATLI IYI BAYRAMLAR

Bayram tatlisiz olmaz.bende bülbül yuvasi ve ceviz tatlisi yaptim,bu tatliyi ilk defa denedim nefis bir tatli oldu. Bayram icin degisik tarif arayan arkadaslara fikirde olabilir yaparsaniz sonuctan memmun kalirsiniz benim gibi.Tarif portakal agacindan.Iftar etkinligine ev sahipligi yapan gardenya70 arkadasimiza gönderiyorum.

Sevgili arkadaslarim hepinize ailenizle beraber neseli huzurlu bayramlar dilerim.
RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

1 su bardagi eritlimis margarin veya tereyag
1 su bardagi siviyag
yarim cay bardagi yogurt
1 yumurta
1 su bardagi cekilmis ceviz,icine koymak icinde tüm ceviz
1 paket vanila
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un

serbeti
4,5 su bardagi seker
4 su bardagi su
yarim limon suyu

yaplisi
Serbeti kaynatilir koyulasinca limon suyu eklenir bir tasim daha kaynatildiktan sonra ocaktan alinir.
Eritilmis margarin siviyag yumurta yogurt cirpilir,ceviz ici vanilyada eklenir cirpilir.Unla kabartma tozu ilave edilerek yogrulur,ve hamur dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alinir,elinizle bastirarak cay tabagi büyüklügünde acin,ortasina tüm ceviz icini koyun.Iki ucunu üstüste gelecek sekilde kapatin,iyice kapatmassaniz piserken acilabilir.Yaglanmis firin tepsisine dizin,isitilmis firinda üstleri kizarana kadar pisirin.Tatlilarin üzerine serbeti gezdirin,iyice serbetini cekince servise hazirdir cevizli tatlilar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin