Dienstag, 23. September 2008

KABAKLI SANDAL SEFASI HAYIRLI KANDILLER

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım. arkadaslar

Ramazanin son haftasina geldik,bayram yaklasti tatli bir telas simdiden basladi bile cogumuzun evinde.Bizdede temizlik baslayacakti baslayamadi.Burda havalar serin yagmurlu geciyor grip cogaldi bende nasibime düseni aldim,iki gündür griple arkadas olduk.i Bütün gün halsizlik üsüme derken yemegi zor yapiyorum,iftardan sonra cayimi ictikten sonra hic birsey yapacak dermanim kalmiyor.Bir iki gün daha arkadas kalacagiz griple öyle görünüyor.

malzemeler
4 adet kabak
5 adet domates
200 gr rendelenmis kasar
1 adet sogan
1 kasik biber salcasi
karabiber,kekik,bir dis sarimsak,tuz
kabaklari kizartmak icin siviyag

Kabaklar ortadan ikiye kesilir,kizgin yagda kizartilir.kagit pecetenin üzerine alinir yagini emsin diye.Tavaya cok az siviyag eklenir sogan rendelenir,kabuklari soyulmus küp küp dogranmis domates ilave edilir.Baharatlarda ilave ediltikten sonra domatesler fazla yumusak olmadan sotelenir ocaktan alinir.Kizarmis kabaklarin ortasi bicakla ayrilir ortalarina domatesli harctan konur ,üstüne kasar rendesi eklenir.Firin tepsisene kabaklar dizilir kaseye sicak su konur bir kasik biber salcasi erilitir tuzuda ayarlandiktan sonra tepsiye dökülür.isitlimis firinda önce aliminyum folyeyle kabaklarin üzeri örtülür,kabaklar fazla rengini degistirmeden aliminyum folye alinir kasarlar kizarana kadar pisirilir firindan alinir.Hayirli bereketli iftarlar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin