Donnerstag, 30. Oktober 2008

CIKILOTALI HAVUCLU MUFFIN

Arkadaslar yeniden merhaba,kisa bir ara demistim ama ara biraz uzadi.
Öncelikle hepinize gecmis olsun blogger kapanmis,bir kac kisi yüzünden bütün bloggeri kapatmak haksizlik olurdu,neyseki kisa bir kapatma olmus yaptiklari hatayi anlamislar gecde olsa .

Babam 8 gündür yogun bakimdaydi,sükürler olsun yogun bakimdan cikti.2 gündür normal odada yatiyor,yogun bakimin ilk günlerinde durumu agirdi,doktorlar her an herseye hazirlikli olmazi söylediler.Yanina girdigimizde derin bir uyku halinde kimseyi duymadan tanimadan yatti.
Doktorlar bu halin normal olmadigini ya beyinkanmasi yada felc olabilecegini söyledile,.üzüntümüz bir kat daha artti.Tomografisini cektiler herseyi temiz cikti,narkozun vucuda agir geldigi verilen agri kesicilerin yan etkisiyle derin bir uyku halinde kendine gelemedigini söylediler,ve beklemekten baska yapilacak birsey yok dediler.
Yogun bakimdaki doktorlar hemsireler okadar iyi ilgilendilerki onlarin bu ilgisi alakasi üzüntümüzü biraz olsun hafifletti.Öyleki günlerce yogun bakimda yatan babami sakal trasini bile etmisler, hepsine burdan cok tesekkür ediyorum.

Artik gözlerini azda olsa aciyor, yavas yavas konusmaya basladi,halen serumla besleniyor,insallah yakinda iyice iyilesip eski sagligina kavusacak

.Zor üzüntülü günlerimizde yorumlariyla beni yalniz birakmayan bütün arkadaslarima cok tesekkür ederim,hepinize icten sevgilerimi yolluyorum.Yarin cuma namazindan sonra camiide kendi yapacagimiz tulumba tatlisiyla ayran dagitacagiz, dualarimizin kabul olup babamin iyilestigi icin,Allah bütün hastalarin sifasini versin.

Bu ayki ikisi bir arada meyve ve cikilota etkinligine resim dosyamda önceden yaptigim cikilotali havuclu muffinlerle katiliyorum.Sevgili Neslihanincikilotafabrikasi arkadasimiza kolayliklar dilerim,ayni zamanda p.d.c.s.e 28 etkinligine yapantatli kurabiyem arkadasimizada gönderiyorum.
3 yumurta
1 bardak siviyag
1 bardak süt
1 bardak seker
2 yemek kasigi kakao
1 cay bardagi rendelenmis cikilota
1 bardak rendelenmis havuc
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un
üstü icin
200 gr bitter cikilota küvertür
marzipanli havuclar

Yumurtalar sekerle koyu bir kivam alincaya kadar mikserlenir,süt,kakao,vaniliya sekeride eklenir yine mikserlenir.havuc rendesi cikilota rendesi ilave edildikten sonra en sonuna unla birlikte kabartma tozu elenerek ilave edilir,kasikla karistirilir yaglanmis muffin kaliplarina kasikla fazla dolmayacak sekilde konur.Isitilmis 180 dereceli firinda pisirilir.Küvetür benmari usülü eritilir,firindan cikmis ilimis muffinlerin üzerine cikilota kasikla yayilir,marzipanli havuclar muffinlerin ortasina konur,seker hamuruylada minik havuclar yapilabilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin