Donnerstag, 16. Oktober 2008

TAVUK BIFTEK VE BRÜKSEL LAHANALI SEBZE YEMEGI

2 adet tavuk gögsü,tavuk baharati,kirmizi tozbiber,sarimsak tozu,siviyag
500 gr brüksel lahanasi
2 adet havuc
2 adet patates
1 adet sogan
yarim yemek kasigi domates salcasi,karabiber,bir cay kasigi tuzot,siviyag

Tavuk gögsü ikiye kesilir,baharatla siviyag karistirilir bu karisima tavuk gögüsleri terbiyelenir.
Bir iki saat bekletildikten sonra tavaya alinir ve arkali önlü kizartilir.Kisik ateste siviyag koymadan pisirdim terbiyesinde yagini icine cekiyor.

Brüksel lahanasi yikanir,dis yapraklari ayiklanir,bir kez daha sudan gecirilir.Patatesler bürüksel lahansi oranninda küp küp dogranir.Yikanmis havuclarda yuvarlak sekilde dogranir.
Tencereye siviyag konur,sogan rendelenir,salcasi baharatlari ilave edildikten sonra sebzeler eklenir.Salcayla sebzeler az sotelendikten sonra bir bardak sicak su ilave edilir ve sebzeler pisirilir.
Tabaga kizaran tavuk biftek ve brüksel lahanali sebzeden konur,et yemeklerinin yaninada cok yakisir bu sebze yemegi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin