Montag, 12. Januar 2009

KASARLI POGACA MAYALILAR ETKINLIGI

Sevgili yesilkivi'nin düzenledigi mayalilar etkinligine bende kasarli pogacayi gönderiyorum ve kendisine kolayliklar diliyorum.

1 bardak ilik süt
1 bardak siviyag
yarim cay bardagi ilik su
1 cay bardagi eritlmis margarin
1 yemek kasigi seker
1 tane yumurta beyazi icine sarisi hamurun üzerine sürmek icin
1 paket yas maya
bir cay kasigi tuz,alabildigi kadar un
1 bardak kasar rendesi

Ilik sütle maya yumusatilir, ,siviyagini,margarini ,ilik suyu ,sekeri,yumurtanin beyazi cirpilir,tuzu ve unu eklenir yumusak bir hamur yogrulur ve hamur mayalanmasi icin yarim saat bekletilir.
Mayalanmis hamurdan kücük parcalar alinir ve yuvarlak sekil verilir.Yumurtanin sarisi üzerine sürülür rendelenmis kasarlar eklenir ve yaglanmis firin tepsisine dizilir birazda tepside mayanlandirilir isitilmis 180 derece firinda pisirlir.Istenirse icine peynir veya baska bir harcda konulabilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin