Dienstag, 27. Januar 2009

KREMALI YUMURTA KURABIYE (EIRPLÄTZCHEN)

Hazirlamasi zaman almayan oldukca kolay ve aniden tatli krizi tutanlara hafif bir kurabiye tatlisi.Kurabiyeler burda hazir satiliyor Almanyada yasayan arkadaslar bilir (Eierplätzchen) ben Türkiyedeki arkadaslar icin tarifini veriyorum yapmak isteyenlere.
Bu tarifi kurabiye etkinligi yapan sevgili papatya68 arkadasima gönderiyorum ve daveti icin tesekkür ediyorum.

125 gr seker
3 yumurta
3 kasik sicak su
1 paket vanliya sekeri
bir fiske tuz
75 gr un
75 nisasta
1 cay kasigi kabartma tozu

kremasi
200 ml sivi krema
200 gr labne peyniri ben( cremefraiche) kullandim labne peynirinden biraz daha yagli
2 paket krem sertlestirici
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
Kurabiyeyi islatmak icin bir bardak süt,üzeri icin hindistan cevizi

Yumurtanin beyazi ayrilir,sarilari mikserle köpürünceye kadar cirpilir,sicak suyu sekeri vanilya sekeri,tuz ve nisasta ilave edilir cirpmaya devam edilir.Yumurtanin beyazlari ayri bir kapta beyazlasincaya kadar mikserle cirpilir ve diger harca eklenir.Unla kabartma tozuda eklendikten sonra kasikla iyice karistirilir. Firin tepsisine yagli kagit serilir ,kasikla hamurdan alinir tepsiye dizilir yuvarlak sekil vermek icin kasikla sekillendirilir.. isitlimis 160 derece firinda 10 -15 dakika arasi fazla kizarmadan pisirlir.Sogumaya birakilir
kremayi mikserle koyulasincaya kadar cirpilir,cremefraiche,seker vanilya sekeri eklenip cirpmaya devam edilir.Krem sertlestiricide eklendikten sonra krema iyice koyu bir kivam alacaktir.Kurabiye yapmadan krema yapilip buzdolabinda bekletilir.
Sogumus kurabiyenin ortasina kasikla kremadan konur,diger kurabiye kremanin üzerine kapatilir. Derin bir tabagin icine süt konur, kurabiylerin iki tarafi süte batirilir fazla bekletilmeden alinir,hindistan cevizine bulanir ve yumusak olmasi icin bir saat bekletilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin