Freitag, 30. Januar 2009

LINZER TORTE


Tarifi bir Alman pasta dergisinde görünce receli ve marmelatli pastalari sevdigim icin hemen yaptim,bögürtlenin verdigi mayahos aroma pastaya ayri bir lezzet katmis.Pastanin tarifinde üzeri seritli kafesliydi ben kücük kalplerle üzerine dizdim.
P:D:C:S:E ev sahibesi gülayce arkadasima gönderiyor kendisine kolayliklar diliyorum

150 gr tereyag
150 gr seker
2 yumurta
200 gr cekilmis badem
300 gr un
1 paket vanliya sekeri
1 limon rendesi ve bir kac damla limon suyu
1 cay kasigi tarcin
200 gr bögürtlen marmelati ,istediginiz marmelatlada olabilir
1 cay kasigi kabartma tozu

Oda isisndaki tereyag seker cirpilir, yumurtanin birinin sarisi üzerine sürmek icin ayrilir ve yumurtalar ilave edilir ,limon rendesi ve suyu vanilya sekeri tarcin, cekilmis badem eklenir.Unla beraber kabartma tozu ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir.Buzdolabinda yarim saat bekletilir,ben bekletmedim 5 dakika hamuru dinlendirdim.
26 cm lik kalip yaglanir ve hafif un serpilir kaliba.Hamurdan üzeri icin 2/3 parca ayrilir.kaliba alinan hamur elle bastirilarak kalip büyüklügünde acilir,kalibin kenarina bir parmak cikacak sekilde yine elle bastirilir. Catalla hamurun bir kac yerine batirilir,bögürtlen marmelati hamurun üzerine yayilir.Ayrilan hamur istenilen kalipla kesilir marmelatin üzerine dizilir, yumurta sarisi sürdükten sonra 170 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirlir.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin