Dienstag, 24. Februar 2009

YE 42# BAHARATLI TARIFLER ETKINLIGI KURU PATLICAN DOLMASI


Sevgili Hale'nin ev sahipligini yaptigi etkinligin konusu baharatli tarifler.Türk yemekleri baharatsiz olmaz bazi yemeklerimizde baharati cok kullaniriz bunlardan biride dolmalar.Bende baharati bol oldugu icin kuru patlican dolmasini sectim etkinlik icin.Hale'ye kolayliklar dilerim.

15 adet kuru patlican
2 bardak pirinc
2 adet orta büyüklükte sogan
1 cay bardagi siviyag
yarim yemek kasigi domates salcasi
yarim yemek kasigi biber salcasi
kuru nane,karabiber,pul biber,kirmizi biber,kimyon,kekik,tuz
1 kahve kasigi nar eksisi
sosu icin
bir yemek kasigi domataes salcasi
1 cay bardagi siviyag,2 bardak sicak su
Patlicanlarin ici yikanir , biraz diri kalacak sekilde haslanir,suyu süzdürürülür.
Yikanmis pirinclere soganlar rendelenir,salcasi baharatlari nar eksisi,ve siviyagi eklenerek karistirilir.Harctan patlicanlarin yarisina kadar kasikla konur,fazla konursa ici diri kalabilir ve patlicandan tasabilir.Tencereye patlicanlarin acik kismi birbirine dogru kapatilir,salcasi siviyagi ve üzerini kapatacak kadar sicak suyu karisririlip patlicanlarin üzerine dökülür.Kisik ateste patlicanlar yumusayincaya kadar pisirilir.yanina yogurtlu sos veya cacik cok yakisiyor.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin