Sonntag, 26. April 2009

CILEK SOSLU CHEESECAKE (KÄSE KUCHEN )

Sevgili arkadaslarim hepinize güzel yorumlariniz ve acimizi paylastiginiz icin tesekkür ederim.
Gidenin yeri doldurulmuyor,sevgisi hep icimizde olacak nur icinde yatsin babacigimiz.
Hayat acisiyla tatlisiyla devam ediyor,sagolsun arkadaslar tanidiklar hic yalniz birakmadilar cok seveni varmis.Türkiyede olsun burda olsun cok kalabalik cenaze namazi kilndi,bütün arkadaslarimiza dostlarimiza cok tesekkür ederiz.

Bu Cheesecake yaklasik bir seneden beri arsivde yayinlanmayi bekliyordu, gözüme takilmisken yayinlamak istedim.P:D:C:S:Etkinligine ev sahipligi yapan yemekelisleri arkadasimuza gönderiyorum.



100 gr margarin

80 gr seker

200gr un

1 yumurta

1 paket vanilya sekeri

1,cay kasigi kabartma tozu,az tuz


Kremasi

600 gr quark( tuzsuz labne peynir

250 gr margarin

300 gr seker

5 yumurtanin sarisi

1 paket vanilya sekeri

2 yemek kasigi limon suyu

1 paket vanilya pudingi

5 yumurta beyazi

200 gr dondurulmus veya taze cilek,bir kahve kasigi nisasta

Yapilisi


Oda isisinda bekletilmis margarine seker yumurta vanilya sekeri ilave edilir ve cirpilir, un ve kabartma tozu eklendikten sonra hamur yogrulur dinlendirilir.Yaglanmis pasta kalibina hamur elle yayilir, catalla hamurun bazi kisimlarina batirilir esit sekilde kabarmasi icin.

Quark, eritilmis margarin,yumurtanin sarisi,seker,vanilya sekeri,limon suyu mikserle cirpilir,vanilya pudingide eklenir ve cirpilmaya devam edilir.Yumurtanin beyazlar köpürünceye kadar cirpilir, hamurun altindan yukari dogru yumurtanin beyazini yedirilir,,burdaki islem yumurtanin bayaziyla kremanin dagilmamasi icin. Krema hamurun üzerine yayilir,isitilmis 175 derecede yaklasik 60 dakika pisirilir., Her firin degisik pisirdiginden bicakla kontrol edin,eger krema yapismiyorsa pasta pismis demektir.

Dondurulmus cilek blenderdan gecirilir,bir kasik nisastayla pisirilir sogumus cheesecake üzerine yayilir,bir gün bekleyince cheesecake tam kivaminda oluyor,afiyet olsun.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin