Freitag, 1. Mai 2009

COCUKLARA ÖZEL CICILI BICILI SUNUMLAR ETKINLIGI

Sevgili Kitchen o'clock Nilayin ev sahipligi yaptigi etkinlige yine arsivimde olan agacla ayicik kurabiyesiyle katiliyorum.

Ziyaretlerim biraz aksiyor sagolsun taziye,ye gelen giden cok oluyor, beni anlayacaginizi biliyorum arkadaslarim hepinize hayirli bereketli cumalar dilerim

1 yumurta
100 gr margarin
1 bardak pudra sekeri
1 paket vanilya sekeri
1 kahve kasigi kabartma tozu,alabildigi kadar un
renkli sekerlemeler
istediginiz kurabiye kalibi
Ertilmis margarine yumurtanin sarisi , seker ilave edilir ve cirpilir,kabartma tozuyla un eklendikten sonra yogrulup hamur dinlendirilir.
Hamur merdaneyle aciir,kaliplarla bastirilirak yaglanmis tepsiye dizilir,üzerine yumurtanin beyazi sürülür ve renkli sekerlemelerle süslenir.

Kasarli ugurböcegi ve yumurtali mantarlari daha önceki cocuklar etkinligi icin yapmistim ,
belki fikir acisindan yardimci olur diye yeniden yayinladim
4 adet yuvarlak minik kasar(babybel)Türkiyede yoksa kalin kasarlardan yuvarlak kesilebilir.
1 adet salatalik
4 dilim kepekli ekmek,beyaz ekmek veya tost ekmegide olabilir.
1 paket labne peyniri
maydanoz saplari
ketcap

Dilim ekmekler yuvarlak kalipla kesilir.Yuvarlak ekmekciklerin üzerine labne peyniri sürülür, dilimlenmis salatalik konur.Minik kasarlarin ortasindan ayrilmayacak sekilde kesilirSalataliklarin üzerine kasarlari koyduktan sonra ketcapla ugurböceginin kanat kisimlarina noktaciklar yapilir.Maydonoz saplari ayni oranda ikiye kesilir bas kismina yerlestirilir.Iste size zahmetsiz yapimi zaman almayan sirin ugurböcekleri,dogum günleri ve kahvaltilar icin degisik bir sunum.


Mantar yumurta

4 adet yumurta
2 adet orta büyüklükte domates
mayonez

Yumurtalar haslanir,alt kismindan cok az kesilir tabakta dengeli durmasi icin.Domatesler ortadan ikiye kesilir,ic kisimlari cikartilir.Yumurta dik olarak tabaga konur,üzerine ici bosaltilmis domates sapka gibi üzerine konur.Mayanozle domateslerin üzerine minik minik noktalar yaparak süslenir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin