Montag, 18. Mai 2009

PORTAKALLI KEK VE ETKINLIK


Yeni bir haftaya baslarken hepinize saglikli neseli bereketli huzur dolu bir hafta gecirmenizi dilerim.
Gecen hafta yine cok yogun gecti,Türkiyeden kardesim geldi, hem is hemde Hollanda'daki dügün icin gelmisti.Bir kac gün sonra onu yolcu ettik belediyenin dernekler icin düzenledigi iki gün süren seminere katildik esimle beraber.Günler sonra ancak bloguma giriyorum ve hemen tarifimi veriyorum.
Annelere özel tarifler etkinliginin ev sahibesi sevgili Özleme gönderiyorum,etkinlik icin daha güzel pasta yapmak isterdim ama bu yogunlukta ancak bu pastayi kabul etsin sevgili annelerimiz.Onlar hersiyin en iyisine layik .

Kisin portakalin bol oldugu zaman yapmistim pastayi,yine yayinlanacaklar arasinda sirasini bekleyip duruyordu .Piserken portakalin mis gibi aromasi bütün muftaga yayildi,kek piserken benim cayim cokdan demlenmisti bile,disarda yagan kar esliginde cayla kek afiyetle yenildi..

4 yumurta
1 bardak siviyag
1 paket vanilya sekeri
1 bardak seker
1 bardak portakal suyu
2 portakal rendesi
1 paket kabarma tozu,
2 veya 2,5 bardak un
üzeri icin
200 gr pudra sekeri
yarim cay bardagi portakal suyu veya limon suyu

Seker yumurta cirpilir,,siviyag,vanilya sekeri portakal suyuda ilave edilir cirpilmaya devam edilir portakalin rendesi , kabartma tozu ve un eklendikten sonra kasikla iyice karisririlir.Yaglanmis pasta kalibina hamur esit sekilde yayilir,180 derece firinda pisirlir.Pudra sekerine portakal suyu ilave edilir ve iyice cirpilir,ilik kekin üzerine pudra sekeri sosu dökülür.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin