Mittwoch, 8. Juli 2009

CIKILOTALI ARMUTLU KEK


Meyvelikte yenmeyen armutlar yumusayinca bende kek yaptim,kekin icinde olunca hepside yendi cay ve kahveyle

3 yumurta
100 gr sütlü cikilota
200 gr tereyag
1 bardak süt
1 bardak seker
1 kac damla vanilya esansi
1 paket kabartma tozu
2, veya 2,5 bucuk bardak un
bir kac damla limon suyu
4 adet yumusak armut,veya konserve armut
yumurta seker cirpilir
benmari eritilmis cikilota, eritilmis tereyag,,süt,vanilya esansi eklenir cirpilir
unla kabartma tozu eklenir kasikla iyice karistirilir
kabuklari soyulmus armutlar dilimlenir kararmamasi icin limonla harmanlanir,yaglanmis kek kalibina hamur dökülür,üzerine dilimlenmis armutlar dizilir.
isitilmis 175 derece firinda icini cekinceye kadar pisirlir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin