Sonntag, 12. Juli 2009

FRENK ÜZÜMLÜ MUHALLEBI (JOHANNISBEERE)

YE# Serinletici ikramlar etkinligi

Sevgili Birsel'in ev sahipligini yaptigi serinletici ikramlar etkinligine gönderiyorum kendisine kolayliklar diliyorum


200 gr frenk üzümü
1 kilo süt
2 yenek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
2 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag


Tencereyi ocaga koymadan suyla yikanir,dibine tutmamasi icin.
Tencereye sirasiyla un,nisasta,vanilya sekeri,seker, alinir ve karistirilir,kaynamaya yakin tereyagda ilave edilir kaynayinca ocaktan alinir.Eger topaklandiysa blenderdan gecirilir benimki topaklanmadi .Muhallebi' ye saplarindan ayrilmis yikanmis frenk üzümü ilave edilir,bir iki salkim dekor icin ayrilir.
Yapacaginiz kasede sudan gecirilir,frenk üzümülü muhallebiden kaselere paylastirilir,oda isisinda bekletildikten sonra buzdolabinda kivamii alincaya kadar 4, 5 saat bekletilir.
kaseyi tabaga ters cevirip ciklarilir,üzerine ve kenarina önceden ayrilan frenk üzümü konur,geriye afiyetle yemek kalir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin