Samstag, 26. Dezember 2009

PORTAKALLI TRUFF VE ASURE

2009 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kaliyor. 2010 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamınizda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep sizinle olsun. Yeni yılın size ve ailenize sevdiklerinize sağlık, mutluluk, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.
Mutlu yillar hepinize


Portakalli kek yapmistim, bir kac gün sonra kalan kekden truff yaptim,nefis portakal aromasiyla yiyenlerden begeni aldi,artan keklerinizi böyle degerlendirebilirsiniz hemde hazirlamasi cok pratik.tarifi nursen arkadasima gönderiyorum

6 ,7 dilim kek ( ben portakalli kek kullandim)
200 ml krema
2 paket vanilya sekeri
yarim cay bardagi cikilota rendesi
1 cay bardagi cekilmis badem
üzeri icin,renkli pasta serkerlemesi,kakao,hindistan cevizi,cekilmis yesil fistik
Krema ilitilir, vanilya sekeri eklenirBüyük bir kaba alinir. Kek dilimleri kremanin icerisine ufalanir,cekilmis badem ve cikilota rendesi ilave edildikten sonra iyice yogrulur ve dinlendirilir.Cevizden kücük parcalar alinir ve yuvarlanark ,hindistan cevizine,veya istenilen sekerlemeye bulanir.bir kac saat beklettikten sonra servis edilir.

Bugün hepimizin evinde asureler pisti dagitildi,bende pekmezli pisirdim asureyi.Allah yaptiginiz dularinizi kabul etsin evinize huzur sofraniza bereket versin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin