Montag, 8. Februar 2010

ANANASLI MANDALINALI PASTA (ANANAS MANDARINE TORTE)

pandispanya icin
4 yumurta
1 bardak seker
4 yemek kasigi sicack su
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasigi nisasta
bir bardak kadar un
kremasi
200 g quark(süzme yogurt)
2 paket sivi krema,400 ml
2 paket cremfraiche,( labne peyniride olabilir
1 bardak seker
1 paket vanilya sekeri
2 paket krema sertlestirici
bir kutu konserve ananas
1 kutu konserve mandalina
1 kutu konserve dogranmis ananas
1 paket pasta jölesi
1 pakat rendelenmis cikolota,veya damla cikolota

Yumurtalarin sarisi cirpilir,su,seker,vanilya sekeri nisasta ilave edilir cirpilir.Yumurtalarin beyazi ayri bir kapta cirpildiktan sonra karisima eklenir cirpilir.Un ve kabartma tozu eklenir kasikla söndürmeden karistirilir,yaglanmis unlanmis cember kaliba yayilir.isitilmis 170 derece firinda pisirilir.
Soguduktan sonra ortadan ikiye kesilir,bir gün önceden yapilirsa kesmesi daha kolay olur
Sivi krema mikserle koyulasincaya kadar cirpilir,seker vanilya sekeri,quark,cremfraiche eklenir cirpilir.Krema sertlestirici ilave edilir koyulasincaya kadar cirpilmaya devam edilir, krema buzdolabinda bekletilir
Kremanin icine dogranmis suyu süzülmüs ananaslar eklenir,pandispanyanin üzerine spatulayla krema sürülür.ikinci pandispanya kremanin üzerine konur ,artan kremayi pastanin heryerine kapatacak sekilde sürülür.
Dilimlenmis suyu süzülmüs ananaslar pastanin üzerine yerlestirilir,acikta kalan yerlerine mandalina dilimleri dizilir.Pastanin etrafina rendelenmis veya damla cikilotayla kapatilir.pasta jölesi ananasin suyuyla pisirlir ve ananaslarin üzerine sürülür.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin