Mittwoch, 14. April 2010

PORTAKAL JÖLELI CHEESCAKE



Bu pastayi yapali cok oldu,kisin baslangicinda portakallarin bol zamaninda yapmistim,jöleli tarifler etkinlik icin hazir elimin altindayken yayinliyorum.
Sevgili Narince'nin hazirladigi jöleli tarifler etkinligine gönderiyorum.

100 gr margarin

80 gr seker

200gr un

1 yumurta

1 paket vanilya sekeri

1 cay kasigi kabartma tozu,az tuz


Kremasi

600 gr quark( tuzsuz labne peynir

200 gr margarin

200 gr seker

4 yumurtanin sarisi,ve beyazi ayri

1 paket vanilya sekeri

2 yemek kasigi limon suyu,ve rendesi

1 paket vanilya pudingi

jölesi icin

3 bardak portakal suyu

1 portakalin rendesi

1 kahve kasigi nisasta



Margarin, seker, yumurta cirpilir,vanilya sekeri ilave edilir ve un kabartma tozu eklendikten sonra hamur yogrulur dinlendirilir.Yaglanmis pasta kalibina hamur el ile yayilir, kenarindan bir parmak kadar cikartilir, catalla hamurun bazi kisimlarina batirilir esit sekilde kabarmasi icin.

Quark, eritilmis margarin,yumurtanin sarisi,seker,vanilya sekeri,limon suyu mikserle cirpilir,vanilya pudingi eklenir ve cirpilmaya devam edilir.Yumurtanin beyazi beyaz bir kivam alincaya kadar cirpilir, karisimin altindan yukari dogru yumurtanin beyazini yedirilir,burdaki islem yumurtanin bayaziyla kremanin dagilmamasi icin. Krema hamurun üzerine yayilir,isitilmis 175 derecede yaklasik 60 dakika pisirilir., Her firin degisik pisirdiginden bicakla kontrol edin,eger krema yapismiyorsa pasta pismis demektir.

Portakal suyu ve rendesi nisasta tencerede kaynayana kadar karistirlir,ocaktan alinir pastanin üzerine yayilir,üzerindeki jöle donunca servis edilir





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin