Montag, 5. April 2010

MUZLU LOKUM

Pratik ve hafif, yas pasta tadinda ama onun kadar agir olmayan nefis bir tatli .Bizim ev halkida severek yedi, artik bizim evin en sevilen tatlilar arasinda yerini aldi.
Tarif sevgili Belgin'e ait ,kendisine cok tesekkür ediyorum.
Sevgili Hümeyranin düzenledigi 57 p.d.c.s. etkinlige gönderiyorum
1 litre süt
9 yemek kasigi seker
7 yemek kasigi un
150 gr margarin veya tereyag ( ben 125 gr kullandim)
1 paket vanilya
3 veya 4 adet muz,hindistan cevizi,üzeri icin yesil fistik

Süt,seker,un karistirilarak kaynatilir.ocaktan alinir 1,2 dakika sonra tereyag ve vanilya eklenir mikserle yaklasik 10 dakika cirpilir, ben 5 dakikadan az cirptim topaklanmadigi icin

Tepsi suyla islatilir ve muhallebi dökülerek esit sekilde yayilir.Soguduktan sonra buzdolabinda bir gün bekletilir.4x5 adet olacak sekilde kesilir.spatula yardimiyla alinir arasina kesilmis muz parcasi konur iki tarafi üstüste gelecek sekilde kapatilir.Hindistan cevizine bulanir,üzerine yesil fistik serpilir,afiyetle yenir




Gecen sene 2 Nisan' da kayinpederim vefat etmisti tam bir sene oldu.Kayinpederim icin mevlit okuttuk,yaklasik 300 kisi katildi. Tatli olarak 15 tepsi baklava yaptik,hazirda alinabilirdi ama kendi yaptigimiz daha citir daha lezzetli oldu yiyenler tarafindan cok begenildi .
Kayinpederimin bizde yeri ayridir, sevecen sevkatli yardimsever bir insandi,mekani cennet olsun nur icinde yatsin Amin...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin