Freitag, 5. November 2010

SÜTLÜ BALKABAGI CORBASI


Merhaba arkadaslar, güzel neseli bir hafta sonu diliyorum hepinize

Sonbaharin gelmesiyle kabak mevsimide baslamis oldu. Kabak festivalleri yapiliyor, gecen sene gittigim kabak festivaline bakmak isterseniz burdan bakabilirsiniz ,cadilar bayraminda nerdeyse her kapi önünde vardi bal kabaklarindan.
Alman arkadasim dogum gününde bal kabagi corbasi yapmisti,hepimiz cok begenmistik Bende bal kabagi mevsimi gecmeden aldim ve arkadasimin tarifini yaptim ev halkida begendi oglum disinda onun sebzeyle hic arasi yok.
Diyet yapanlar icinde tok tutan besleyici , yagsiz bir corba tavsiye edilir.

1 kücük bal kabagi (Hokkaido)
1 litre su (ben et suyu kullandim)
1 adet defne yapragi
1 bardak süt
karabiber,tuz
Yikanmis bal kabagi küp küp dogranir.Tencereye alinir üzerine defne yapragi ve su eklenir kisik ateste yumusayincaya kadar pisirilir.Blendirdan gecirilir,eger koyu bir kivamdaysa biraz daha su eklenir.Süt karabiber tuzu ekledikten sonra bir kac dakika daha pisirlir ve ocaktan alinir.

Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin