Mittwoch, 12. Oktober 2011

YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI


Yagmurlu  ve  buz  gibi  esen  bir  sonbahar  gününden hepinize  sicacik  sevgiler  selamlar  arkadaslar.
Birazdan gelecek  olan  arkadaslarima  cayin  yanina  fasulye kavurdum  ,masaya  koymadan  hemen  resimledim ve  sizlerle  paylasiyorum
Tarifimi hünerlieller  arkadasimin  yaptigi  etkinlige  gönderiyorum
500  gr  taze  yesil  fasulye
1  adet  sogan
4 adet  yumurta
siviyag, 1  cay  kasigi karabiber
1 cay kasigi sarimsak  tozu veya  bir  dis sarimsak,tuz

Fasulyeler  ayiklanir kücük  parcalara  ayrilir  ve  kaynamis  tuzlu  suda  biraz  diri  kalacak sekilde  haslanir. Süzgecten  gecirilir.
Tavaya  siviya  konur,yemeklik  dogranmis  sogan  pempelisinceye  kadar  kavrulur,suyu  süzülmüs  fasulyeleri  ekleyerek  biraz  daha  kavrulur  .karabiber,sarimsak  tozu,tuz  eklenir  ve  yumurtalar  fasulyelerin  üzerine  kirilir,  sonra  ocaktan  alinir.Sicakken  servis  edilir.






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin